Foto: lånat ifrån leila.se
Saffrans sabaione med färska fikon och bär
- 8 ekologiska ägg
- 2 dl strösocker
- 2 påsar (1 g) saffran
- 3 dl chablis vin
- färska fikon och bär till servering
Mandel biskvier
- 250 g mandelmassa
- 1 bittermandel
- 1 ½ dl strösocker
- 2 ekologiska äggvitor
- 25 g mandelspån
- Separera äggulorna från vitan.
- Häll gulor, strösocker, saffran och vin i en värmetålig skål. Ställ skålen i vattenbad (i en kastrull med kokande vatten).
- Vispa kraftigt tills krämen tjocknat och blir spår av vispen.
- Ta försiktigt av skålen från kastrullen och vispa tills krämen svalnat något.
- Lägg 2–3 mandelbiskvier (per portion) i botten av ett glas. Häll över lite saffrans sabaione och toppa med fikon i klyftor och färska bär.
Mandel biskvier
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Riv mandelmassan. Riv bittermandeln fint och blanda med mandelmassa, strösocker och äggvitor.
- Spritsa ut 20 stycken rundlar på en plåt med bakplåtspapper. Strö lite mandelspån på varje rundel.
- Grädda biskvibottnarna tills det är gyllene i cirka 13 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar